Esther Mitjans

10/06/2011 - Esther Mitjans

Facebook activa un sistema d'identificació automàtica de persones en fotos

Facebook, la gran eina de comunicació dels nostres dies, segueix el seu camí implacable cap al control de les nostres vides.

Ara ja ho fa de manera directa i descarada.

Ara ja no s'atura davant d'un hipotètic incompliment de la llei i activa un  sistema d'identificació de persones en fotos sense avisar als usuaris ni demanar permís. El servei, que funciona des del desembre als Estats Units, suggereix a qui corresponen les cares que apareixen en les fotos que publica un usuari (les persones que apareixen han de ser amics i haver estat etiquetades abans en altres fotos), i després es valida la identificació.

Això suposa que Facebook ha trencat unilateralment el seu contracte amb els usuaris, ja que ha modificat la política de privacitat. Ha trencat les condicions la qual cosa suposa una falta de lleialtat implícita en la seva relació amb els 500 milions d'usuaris que la xarxa té arreu del món.

Ara ja qualsevol et pot trobar en qualsevol  fotografia encara que no hagi estat etiquetada. És una llàstima perquè si es protegís adequadament la privacitat, la xarxa seria una eina millor, plena de grans avantatges.

Cal que els usuaris siguin curosos, que segueixin i controlin la seva informació a Internet, tant la que pengin d'ells mateixos, com la que poden penjar altres persones.

S'hauria de posar en marxa un criteri de "privacitat per defecte" i els usuaris, juntament amb les Autoritats de Protecció de Dades, hem de fer força per aconseguir la seva  implementació.